Agrarische
kinderopvang
't Holthuisje

Kinderopvang ‘t Holthuisje biedt professionele kinderopvang aan in 2 verschillende kinderdagverblijven op een unieke landelijke locatie in de gemeente Bronckhorst en heeft ook nog een aparte BSO – locatie.

'T HOLTHUISJE

Boerderij

 

Boerderij Holthuizen dateert uit 1923 en wordt al verschillende generaties gerund op deze plek tussen Steenderen en Toldijk. Anton IJsseldijk werd hier geboren en getogen en runt het bedrijf met veel passie.

Open melkveestal
In 2005 is in het achterhuis dat grenst aan het erf van de boerderij het kinderdagverblijf gerealiseerd dat in 2009 is uitgebreid van 2 naar 3 groepen. Het melkveebedrijf is een jaar later uitgebreid met een nieuwe, moderne, open melkveestal voor 150 koeien. In deze stal die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij worden de koeien gemolken door twee Lely melkrobots. Aan de lange buitenzijden van de stal worden de koeien gevoerd met behulp van een Triomatic automatisch voersysteem. De vloer van de stal is dicht en de ligboxen zijn gevuld met zand. De voormalige ligboxenstal is verbouwd tot jongveestal en de kalveren zijn gehuisvest in een gerenoveerde stal met groepshokken op stro en een drinkautomaat.

Spelen in de stal
Voor de kinderen is er in de kalverstal eveneens speelgelegenheid gerealiseerd en in de nieuwe stal is een uitkijkplateau gemaakt. Van daaruit kunnen ze op veilige afstand bekijken hoe de koeien gemolken en gevoerd worden en hebben ze uitzicht op de kraamhokken waar de kalfjes geboren worden. Dit uitkijkplateau is bovendien uitermate geschikt voor bezoekers die belangstelling hebben voor deze bijzondere stal. Anton geeft u graag een rondleiding op afspraak. Wilt u daar gebruik van maken? Vul dan het contactformulier in en wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met u.

 

Galerij bekijken

Groepen

Onze opvanglocatie ’t Holthuisje heeft 3 verschillende groepen: de kalfjesgroep, de pinkjesgroep en de vaarsjesgroep. De kalfjesgroep is een aparte groep voor de jongste kinderen van 10 weken tot ongeveer 1,5 jaar. Op deze groep worden maximaal 12 kinderen in deze leeftijd opgevangen. De pinkjesgroep en de vaarsjesgroep zijn allebei dreumes- en peutergroepen voor maximaal 13 kinderen per groep in de leeftijd van 1,5 jaar tot 4 jaar. Deze twee groepen zijn via een gezamenlijke keuken en badkamer met elkaar verbonden en meerdere keren per dag staan de deuren open zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar, met wat en met wie ze willen spelen. De oudste kinderen bieden wij ook activiteiten aan waardoor zij goed voorbereid naar de basisschool kunnen.

 

Galerij bekijken

Plaatsen

Het aantal beschikbare plaatsen voor de opvang verandert per groep regelmatig vanwege de uitstroom van kinderen naar de basisschool of een interne doorstroming van kinderen van de babygroep naar een van de twee dreumes- en peutergroepen.
Heeft u belangstelling om uw kind voor opvang bij ’t Holthuisje aan te melden, neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier. Wij laten u dan op korte termijn weten wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt dat niet direct op een door u gewenste dag, maar in overleg vinden we meestal een oplossing.

Bent u zwanger en wilt u graag een opvangplek reserveren voor na uw zwangerschapsverlof? Dan adviseren wij u contact met ons op te nemen bij een zwangerschapsduur van 12 weken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze opvanglocatie ‘t Holthuisje? Bel ons voor een afspraak en ervaar het buitenleven. U bent van harte welkom! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel of mail ons. We helpen u graag verder.

 

Galerij bekijken

Tarieven

De overheid betaalt aan werkende en studerende ouders een deel van de kosten voor kinderopvang in de vorm van kinderopvangtoeslag. De hoogte van die toeslag is afhankelijk van uw (gezamenlijke) netto toetsingsinkomen en het aantal kinderen waarvoor u opvang heeft. Bent u benieuwd naar de kinderopvangtoeslag waar u recht op heeft? Kijk op www.toeslagen.nl voor meer informatie en maak direct een proefberekening.

Het uurtarief van kinderdagverblijf ’t Holthuisje is in 2019 € 8,42
Dit betekent een maandtarief van € 375,70 bij afname van 1 hele dag of 2 dagdelen per week.
Dit komt neer op € 88,41 per dag.

Galerij bekijken

HIER KUNT U ONS VINDEN

Toldijkseweg 39
7221 DB Steenderen

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag
van 07.30 uur tot 18.00 uur

Telefoon

0575 - 451125

Email

info@holthuisje.nl